Surikata z mladičem predstavlja priljubljenega prebivalca suhih savan, puščav in polpuščav južnoafriškega zaledja. Zaradi svojega zvestega videza lahko figurica popestri otroško igro z živalmi in zbirko plastičnih živalskih figuric.
Surikate živijo v skupinah s trdno družbeno strukturo ter se skrivajo v rovih, termitnjakih ali skalnih razpokah. Znane so po odpornosti proti strupu nekaterih živali, na primer škorpijonov, pajkov in kač.